Секоj треба да има 3 деца

То че треба – треба, нема лошо, ама продължавам да се чудя, как я мислят цялата тази работа македонците? Само с подобни агит-материали  – не става! Преди две-три години бях отново, за по-дълго от обикновеното за българина, отскачане из тези места. Пътувахме с колата из някакви неподредени, бедни селца по пътя между Битоля и Прилеп. Кукуречани, Тополчани – ей такива разни. Винаги, когато с Поли сме в чужбина, и сме в кола, задължително условие е да слушаме местни радиостанции. Музиката да е местна също. В този ден обаче, въпреки че май беше събота или неделя следобед, на честота, която бяхме уловили в този забравен от Бога кът, музика почти нямаше.

Вместо това течеше дискусия. Сякаш машина на времето ни върна в началото на 90-години в България. Кръгли маси, комитети, празни приказки безчет…  в радиоефира, по телевизии, по градинки… После предаването преля в нещо като поздравителен концерт. Някакъв блед вариант на познатото у нас „Хоризонт за вас”. Обажда се чичо Пенчо от Требич да поздрави роднините от Костинброд. Но македонците – върла работа! Едни такива надъхани, уж за поздрави се обаждат, но не пропускат нещо да изсъскат. Да удължат дискусията от по-рано. Само политика им е в главите. А за требането да има още и още деца – нищо не чух.

След два часа бръщолевене, вече бяхме подминали и Велес. Какво разбрах за това време, слушайки програмата на македонското национално радио? Българите са едни такива, дребни гадове. Сърбите са по-големи гадове. Гърците обаче са мега големи гадове. А пък шиптърите – виж, тези вече са гига гадове. А целиот Европски съюз са неква сбирщина от гадни гадове. И на всички заедно единствената им задача е да прецакат Македония. Е, те това научих – как всички мразят македонците, и затова последните са на този хал.

Затова си мисля, че с тези лепенки, залепени по уличните стълбове няма да стане. Няма как да бъде спряна и очевидната албанизация на цялата държава. Но македонците сами са си виновни. Поради това, че продължават вече доста време да си подхвърлят едни и същи глупости и да се оправдават с някаква параноична омраза. Мързи ги да си сменят имената на улиците. Язък за вечно хубавите трапези. За тях ги бива. Боцкат си чевапи, бръмчат със старите трошки „Застава” и не им дреме. Нали имат кого да обвиняват.

Една табелка, на едно от малкото места привличащи туристи, ме впечатли най-много. Да се внимава, че пауните могат да повредят нечие дете!  Хм, то явно затова трябва по три деца, за всеки случай, че с тези пауни знае ли човек…

Реклами

2 мнения за “Секоj треба да има 3 деца

  1. Много точно и ясно написан, а в същото време – напълно безпристрастен материал за Македония. Имам същите наблюдения, малко е тъжно всъщност.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s